KOIRAKOULU KOIRAKEIDAS OY

POSITIIVISTA KOULUTUSTA vuodesta 2007

AGILITYN TAITOKISA LAUANTAINA 30.11 klo 13 alkaen (kesto n. 2h)

 

Agilityn taitokisa on leikkimielinen kilpailu, jossa testataan koirakon osaamista neljällä eri agilityn osa-alueella.
Klo 13 alkavaan ryhmään otetaan mukaan 15 koiraa. Päivän parhaat pisteet kerännyt voittaa 5kpl tunnin hallivuoroja viikonlopuille Agilaguuniin joulu-huhtikuun ajalle.
Arvo 200€!


Osa-alueet ja pisteytys:

1. paikallaolo
koira jätetään paikallaoloon (asento vapaa) aitasuoran taakse. Jos koira pysyy paikallaan kun omistaja käy ensimmäisen aidan takana, saa koirakko 10 pistettä. Jos ohjaaja pääsee toisen aidan taakse, tulee pisteitä 20, ja kolmannen aidan takaa 30. Ohjaajan täytyy pystyä myös palaamaan koiran luokse ilman, että koira liikkuu paikaltaan. Epäonnistuneen suorituksen saa uusia, ja palkata koiran, mutta pisteitä siitä ei heru. Maksimipistemäärä osiosta on 30p.

2. pujottelukisa
koirakot suorittavat muutaman esteen radan, jossa pujottelu tehdään kolme kertaa. Virheistä ei rangaista, mutta ne pitää korjata. Nopein koirakko saa 30p, seuraava 29p, kolmas 28p jne. Lisäksi tuomarin suosikki (hienoin itsenäinen pujottelu, vaikka ohjaaja kauempana koirasta) saa lisäksi + 5p. Maksimipistemäärä osiosta on 35p.

3. häiriö/irtoamistesti
koirakot suorittavat helpon radan, jonka aikana ohjaaja pyrkii keräämään radalta esineitä samalla kun ohjaa koiraa. Jokaisesta maaliin tuodusta esineestä koirakko saa 5 pistettä. Koiraa ei saa radalla pysäyttää kesken suorituksen, vaan esineet on kerättävä esim. koiran irrotessa aidalle tai putkelle. Ratavirheistä koirakko menettää 5 pistettä/virhe. Miinuksille ei voi jäädä.
Maksimipistemäärä on 30p.

4. kontaktivarmuus puomilla ja A:lla
suoritettavassa radassa ovat esteinä puomi, A-este, sekä kaksi putkea.
Ovaalinmuotoisessa radassa pisteitä saa sen mukaan kuinka kaukana ohjaaja on koiran suorittaessa alastulokontakteja. Ohjaajan ollessa aivan koiran vieressä/edessä, pisteitä tulee 1/ onnistunut alastulokontakti, metrin päästä ohjaten 3p/onnistunut kontakti, kolmen metrin päästä ohjaten 5p/onnistunut kontakti ja jos pystyy seisomaan ovaalin keskiössä ja koira suorittaa kontaktit niihin vähintään yhdellä tassulla osuen, tulee pisteitä 8p/kontakti. A ja puomi suoritetaan radassa kumpikin kaksi kertaa, eli maksimipistemäärä tästä osiosta on 32p.

Kisan aikana Koirakoju-myynti on auki ja siellä on koiran mittausharjoittelua halukkaille. Hinta 2€/koira.

Ilmoittautuminen lomakkeella 23.11 mennessä. KISA ON TÄYNNÄ!
Kisan hinta 18€/koira (sisältäen neljä taito-osiota).