MIA TUORENIEMI

Hei, olen Mia Tuoreniemi, Koirakeitaan osakas.
Kouluttamisen aloitin seurassa vuonna 1997 ja vuonna 2005 aloin kouluttaa päätyökseni omassa yrityksessäni. Osakeyhtiöksi yritys vaihtui 2007. Tuosta asti yrityksen toiminta on kasvanut koko ajan.
Uudet toimitilamme (2016) ovat tehneet unelmasta todellakin totta, kun saamme vetää monipuolisia koulutuksia lämpimissä isoissa sisätiloissa.
Kokemuksen kautta on siis tullut opittua paljon. Olen myös suorittanut TOKO-koulutusohjaajakurssin, agilityn toimitsija- ja koulutusohjaajakurssit, kasvattajakurssin, kuulokoirakursseja, avoimen yliopiston koirien käyttäytyminen ja käytöshäiriöt-kurssin, koirien ruokinta- ja ensiapuluennot ym. Lukuisten maailmankuulujenkin koiravaikuttajien ja kouluttajien luentoihin olen myös osallistunut (esim. Peter Neville, Sophia Yin, Emelie Johnson veigh, Eva Bertilsson, Steve White, Malin Ekblom, Tuire Kaimio, Nina Menna...)

Omien koirien kanssa (tällä hetkellä perheessä kaksi kooikerhondjea ja yksi mudi) on tullut harrastettua monipuolisesti agilityn lisäksi rallytokoa (MES), noseworkkia, sienestystä, potkupyöräilyä, kaverikoiratoimintaa ym. ym. Agility on kuitenkin vielä yli 20 vuoden harrastamisen jälkeenkin se ykkösjuttu. Koirani on saavuttanut agilityvalion ja hyppyvalion arvot. Jouduin hiljattain luopumaan kisakoirastani Twixistä, ja siksi keskitynkin nyt tyttäreni ja muiden nuorten tukemiseen koulutuksessa ja kisoissa.

Parasta työssäni on nähdä koiran ja omistajan suhteen ja yhteistyön kehittyvän uudelle tasolle. Tekemistä, jossa sekä ohjaaja, että koira nauttivat, on ihana seurata. Koirakeitaalla koulutan paljon agilityryhmiä ja valmennan  myös omaa agilityn valmennusryhmää seitsemättä vuotta. Toki vedän myös kaikenlaisia kursseja  taaperokursseista lähtien. Etenkin nuorten ohjaajien kurssit ja arkojen koirien kurssit ovat lähellä sydäntäni.

Nauttikaa täysillä yhteisistä hetkistä koirienne kanssa!

 

KATRI LEHMONEN

Vuh, Nimeni on Katri Lehmonen. Helmikuussa 2009 toteutin pitkäaikaisen haaveeni tehdä täysipäiväisesti töitä koirien parissa, toisena Koirakeitaan osakkaana. Aktiivisesti olen kouluttanut vuodesta 2007.

Olen ammatiltani merkonomi ja sen lisäksi olen suorittanut käyttäytymistieteellisen eläinkouluttajakoulutuksen ja  erikoistunut  lajikoulutukseen sekä koiraongelmien ratkomiseen. Käyn myös jatkuvasti oppimassa uutta erilaisilla luennoilla ja seminaareissa.

Minulla on kaksi saksanmetsästysterrieriä;
komea saku-uros Nacho (HeVW-16, VMV-17, PVV-17, VV-18 Tammitörmän Nacho, synt. 7.9.2006), sekä
pikkuprinsessa Simba (FI KTVA-FS, SE KTVA-FS, FI RTVA, HeVW-19 Tammitörmän Smaragdi, synt. 19.4.2010).
Nacho harrastelee agilitya sekä kilpailee rally-tokossa (RTK4). Säännöllinen uiminen ja temppuilu kuuluvat myös papparaisen elämään.  Simban kanssa kilpaillaan agilityssa, rally-tokossa (RTVA), sekä koiratanssissa freestyleä voittajaluokassa (maajoukkueessa 2017, 2018 ja 2019). Tuorein laji molempien koirien harrastus/kilpailukirjossa on nosework. Lisäksi treenataan tokoa ja käydään näyttelyissä.
Molemmilla koirilla on myös laaja temppuohjelmisto ja varsinkin Simba on aikamoinen show- koira :) Koirat kulkevat mukanani usein ja Simba toimii välillä myös apuohjaajana kursseilla.

Koulutan kaikenlaisia koiria ja ohjaajia ja vedän monia erilaisia kursseja pentukursseista ja temppuilusta näyttelyvalmennukseen. Omat päälajini ovat koiratanssi sekä rallytoko ja valmennan tällä hetkellä 10 jatkuvaa rallytokon valmennusryhmää sekä 3 koiratanssiryhmää. Koulutan mielelläni myös koirakoita esiintymään.

Jokaisen koiran kanssa voi harrastaa rodusta ja iästä riippumatta. On hienoa työskennellä koirien kanssa ja auttaa ihmisiä pääsemään koiriensa kanssa hyvään vuorovaikutussuhteeseen. Koulutuksen tulee olla hauskaa niin koiralle kuin ohjaajallekin!

Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi viihtymään kanssamme Koirakeitaalla!

 

SALLA MALLEUS

Työskentely ihmisten ja eläinten kanssa on aina ollut lähellä sydäntä. Vuonna 2005 valmistuin Ylä-Savon Ammattiopistosta hevosenhoitajaksi. Kiinnostuin eläinten käyttäytymisestä ja kouluttamisesta entistä enemmän saatuani haastavan ja käytösongelmaisen kääpiöpinserin, Maxin. Maxin kanssa aloitimme agilityn harrastamisen vuonna 2010 ja tästä onkin kehkeytynyt ”päälajimme”. Tämän energisen ja vilkkaan koiran kanssa puuhailemme agilityn lisäksi paljon muidenkin lajien parissa, mainittakoon ainakin rally-toko, nosework ja temppuilu.
Olen suorittanut eläintenkouluttajan tutkintoon valmistavan koulutuksen Amiedussa ja aloitin työt Koirakeitaalla oppisopimuksella vuonna 2014. Koirakeitaalla vedän jatkuvien agilityryhmien lisäksi monipuolisesti erilaisia kursseja aina pentukursseista lajikursseihin.
Palkitsevinta tässä työssä on nähdä koirakoiden onnistumiset ja kehitys, sekä omistajien ahaa-elämykset. Mukavaa on myös se, että työ ei tunnu työltä! Pyrin jatkuvasti kehittymään kouluttajana ja käymään erilaisissa koulutuksissa ja luennoilla.

 

SAARA LAAKKO

Nimeni on Saara Laakko ja olen yksi Koirakeitaan agilityohjaajista. Olen harrastanut agilitya vuodesta 2009 lähtien, ja olen kisannut ja treenannut monien eri rotujen kanssa, itselläni minulla on kooikerhondje ja tiibetinspanieli. Tänä päivänä keskityn enimmäkseen kouluttamiseen ja välillä rentoon treenailuun. Käyn myös koiranäyttelyissä melko säännöllisesti, ja esittämisen kautta olen tutustunut moniin eri rotuihin.

Kouluttajana pyrin olemaan ennen kaikkea kannustava, ja oppimaan koko ajan uutta itsekin. Nautin kouluttamisesta, sillä koirakkojen kehitys on ollut ryhmissäni huimaa ja se on aina hieno nähdä. On myös todella palkitsevaa, kun näkee koirien ja ohjaajien yhteyden ja sen, että heillä on hauskaa yhdessä!

Nähdään Koirakeitaalla agilityn merkeissä tai muuten vaan!

 

LEILA ROKKA

Olen työskennellyt Koirakeitaalla ohjaajana oppisopimuksella vuodesta 2012 ja suoritin eläintenhoitajan / eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2014. Vedän erilaisia kursseja Koirakeitaalla, tällä hetkellä pääosin agilitytunteja. Olen pitänyt myös ohitustunteja, arkitottista, pentuagia, rallytokoa, sekä leikkitunteja.

Sydäntäni lähellä on nähdä iloisia ihmisiä ja onnellisia koiria yhteisten harrastusten parissa. Operantisti kouluttaminen on tyylini kouluttaa,
niin koiria kuin hevosiakin. Perheeseemme kuuluu aviomies Esko, Suomenlapinkoira Ukko (LVV-11, sertiä vaille Suomen ja Liettuan valio.) Harrastamme Ukon kanssa rallytokoa, agilityä, temppuilua ja näyttelyitä. Laumaamme kuuluu myös Jimi- poni sekä neljä kissaa, Mimmi, Topi, Wäiski ja jostain syystä pihallemme muuttanut     villikissa Ossi :)
-KOSKAAN ET SAA SITÄ  MITÄ HALUAT, AINA SAAT SITÄ MITÄ VAHVISTAT :)

Nähdään Keitaalla!

 

TIINA MÄKELÄ

Olen 58 -vuotias ammattikorkeakoululehtori Espoosta. Olen harrastanut koiria koko ikäni, aiemmin tottelevaisuutta ja näyttelyitä, nykyisin agilityä ja näyttelyitä. Minulla on ollut hyvin erilaisia koirarotuja elämäni aikana, mutta nyt on rodukseni valikoitunut länsigöötanmaan pystykorva. Minulla on kolme "gööttiä," vanhin on Haakon 8v. viisas ja rauhallinen, sitten on Tilly 6v., jonka pääasiallinen tehtävä sen omasta mielestä on olla kaunis ja sitten on nuorin William 5v, joka on varsinainen agilitytykki ja vaikka kaikkien kanssa harrastan agilityä, on William varsinainen kisakoirani. Kaikki koirat ovat myös kansainvälisiä valioita. Olen käynyt vuosi sitten agilityohjaajien jatkokurssin ja kouluttaminen onkin lisääntynyt viimevuosina paljon, koska pidän siitä kovasti. On hienoa nähdä, miten koirakot kehittyvät ja ihmisen ja koiran yhteistyö kehittyy ja vahvistuu. Minulle koulutuksessa ovat tärkeitä asioita iloinen mieli, turvallisuus ja koirakon kehittyminen omaan tahtiin.

 

KATJA TAMMINEN

Katjalla on ollut koiria vuodesta 1986 eli jo neljännellä vuosikymmenellä mennään. Hän on kilpaillut koiratanssissa, tokossa, rally-tokossa, agilityssa ja palveluskoirapuolella, sekä kokeillut muutamia muitakin lajeja. Hän on kasvattanut 12 pentuetta bordercollieita.

Katja on käynyt Suomen Kennelliiton tokon ja koiratanssin koulutusohjaajakurssin, on koiratanssin koetoimitsija ja tuomari. Hän on kurssittanut itseään sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on kouluttanut viisi koiraa tokon ylimpään eli erikoisvoittajaluokkaan. Ne ovat kaikki valioita (TVA), yksi myös Eestin tokovalio. 2 x CACIOB ja 1 x vara-CACIOB kolmella eri koiralla.

Koiratanssin HTM-puolella mainetta on niittänyt oma kasvatti Nevada, joka on nelinkertainen Suomen mestari, Pohjoimaiden Mestari 2014, MM-kakkonen 2012, Pohjoismaiden, Suomen, Ruotsin ja Norjan HTM valio ja Suomen ja Ruotsin Freestyle valio. Sama koira on myös Tottelevaisuusvalio ja Rally-Tokovalio.

Katjan mielestä seuraaminen on "se juttu". Eri lajeista vaativin seuraaminen on koiratanssissa sillä siellä on 10 eri positiota ja koiran tulee olla yhdensuuntainen ja yhdenaikainen suhteessa ohjaajaan. Suuntia on eteenpäin, peruuttaen, sivuaskeleet poispäin koirasta ja kohti koiraa ja lisäksi pyöriminen. Opetus koostuu tekniikkaharjoitteiden lisäksi motivaation rakentamisesta. Katja käyttää positiivisia menetelmiä kouluttaessaan.

Tällä hetkellä Katjalla on 12-vuotiaat Nevada (bordercollie) ja Nur (maltankoira RTK1) ja 3-vuotias sheltti Guinness (RTK3).

Nevada PM2014:
https://www.youtube.com/watch?v=XxSSngjqxjE&index=75&list=LL2PAE3bG7CwTA0gpsOVO-lQ
OEC 2013 (6.sija)
https://www.youtube.com/watch?v=lFE4KKqwxwk&index=8&list=FL2PAE3bG7CwTA0gpsOVO-lQ&t=2s

 

SUSANNE HAANPÄÄ

Koiria on perheessämme ollut aina, mutta täydellisesti koiraharrastus vei mukanaan vuonna 2010. Tällä hetkellä vanhin koirani, sekarotuinen Veeti (s. -08), oli silloin 2-vuotias ja olin sen käyttäytymisen kanssa ongelmissa. Viimeisenä oljenkortena päädyin Koirakeitaalle ja sen seurauksena minulla on nyt rallytokon voittajaluokassa kisaava, hieno harrastuskoira. Veetin lisäksi pieneen laumaamme kuuluu whippet Lenni (s. -11) ja rescuelapinkoirapoika Tuisku (s. -15). Päälajeinamme ovat rallytoko ja agility, mutta olemme aina innokkaita tutustumaan myös muihin lajeihin.

Olen opiskellut koirien oppimispsykologiaa Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa vuonna 2010 ja sen jälkeen ylläpitänyt tietojani erilaisilla koulutuksilla ja luennoilla.Olen myös suorittanut koirien ravintokouluttajaopintoja, joten voit kysyä minulta myös neuvoja koirien ravitsemukseen liittyen.

Tampereen koirahierojakoulussa opiskelin 2017-2018. Koulutus käsitteli laajasti (yht. 800h) koirien anatomiaa ja fysiologiaa, tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja traumoja, erilaisia hierontatekniikoita ja menetelmiä, urheilukoirien huoltoa, koirien kuntoutusta ja fysikaalisia hoitoja (lämpö- ja kylmähoidot, laser, TENS) sekä sisälsi 100 tuntia projektikoirien hierontoja. Tavoitteena on suorittaa näyttötutkinto lähitulevaisuudessa. Näyttötutkinto antaa minulle virallisen opetushallituksen myöntämän ammattinimikkeen (eläintenhoitaja, osaamisalana koirahieronta).

Oman yrityksen perustin loppuvuonna 2017 ja aloin tekemään koira-alan hommia täysipäiväisesti. Hieron koiria Koirakeitaan omassa hierontatilassa. Koulutan myös pääasiassa rallytokoa Koirakeitaalla.

Haluan pystyä vaikuttamaan positiivisesti asiakkaitteni lemmikkien hyvinvointiin. Haluan jakaa tietoa koirien hyvinvoinnista niiden omistajille, jolloin omistaja huomaa herkemmin muutokset koiran käyttäytymisessä ja osaa hakea sille apua ajoissa. Koira antaa välittömän palautteen hoidon onnistumisesta ja se on paras palaute, minkä voin saada.