MIA TUORENIEMI

Hei, olen Mia Tuoreniemi, Koirakeitaan osakas.
Kouluttamisen aloitin seurassa vuonna 1997 ja vuonna 2005 aloin kouluttaa päätyökseni omassa yrityksessäni. Osakeyhtiöksi yritys vaihtui 2007. Tuosta asti yrityksen toiminta on kasvanut koko ajan.
Uudet toimitilamme (2016) ovat tehneet unelmasta todellakin totta, kun saamme vetää monipuolisia koulutuksia lämpimissä isoissa sisätiloissa.
Kokemuksen kautta on siis tullut opittua paljon. Olen myös suorittanut TOKO-koulutusohjaajakurssin, agilityn toimitsija- ja koulutusohjaajakurssit, kasvattajakurssin, kuulokoirakursseja, avoimen yliopiston koirien käyttäytyminen ja käytöshäiriöt-kurssin, koirien ruokinta- ja ensiapuluennot ym. Lukuisten maailmankuulujenkin koiravaikuttajien ja kouluttajien luentoihin olen myös osallistunut (esim. Peter Neville, Sophia Yin, Emelie Johnson veigh, Eva Bertilsson, Steve White, Malin Ekblom, Tuire Kaimio, Nina Menna...)

Omien koirien kanssa (tällä hetkellä perheessä kaksi kooikerhondjea ja yksi mudi) on tullut harrastettua monipuolisesti agilityn lisäksi rallytokoa (MES), noseworkia, sienestystä, potkupyöräilyä, kaverikoiratoimintaa ym. ym. Agility on kuitenkin vielä yli 20 vuoden harrastamisen jälkeenkin se ykkösjuttu. Koirani on saavuttanut agilityvalion ja hyppyvalion arvot. Jouduin hiljattain luopumaan kisakoirastani Twixistä, ja siksi keskitynkin nyt tyttäreni ja muiden nuorten tukemiseen koulutuksessa ja kisoissa.

Parasta työssäni on nähdä koiran ja omistajan suhteen ja yhteistyön kehittyvän uudelle tasolle. Tekemistä, jossa sekä ohjaaja, että koira nauttivat, on ihana seurata. Koirakeitaalla koulutan paljon agilityryhmiä ja valmennan  myös omaa agilityn valmennusryhmää seitsemättä vuotta. Toki vedän myös kaikenlaisia kursseja  taaperokursseista lähtien. Etenkin nuorten ohjaajien kurssit ja arkojen koirien kurssit ovat lähellä sydäntäni.

Nauttikaa täysillä yhteisistä hetkistä koirienne kanssa!

KATRI LEHMONEN

Vuh, Nimeni on Katri Lehmonen. Helmikuussa 2009 toteutin pitkäaikaisen haaveeni tehdä täysipäiväisesti töitä koirien parissa, toisena Koirakeitaan osakkaana. Aktiivisesti olen kouluttanut vuodesta 2007.

Olen ammatiltani merkonomi ja sen lisäksi olen suorittanut käyttäytymistieteellisen eläinkouluttajakoulutuksen ja  erikoistunut  lajikoulutukseen sekä koiraongelmien ratkomiseen. Käyn myös jatkuvasti oppimassa uutta erilaisilla luennoilla ja seminaareissa.

Minulla on kaksi saksanmetsästysterrieriä;
komea saku-uros, pappakoira Nacho (HeVW-16, VMV-17, PVV-17, VV-18 Tammitörmän Nacho, synt. 7.9.2006), sekä
pikkuprinsessa Simba (FI KTVA-FS, SE KTVA-FS, FI RTVA, HeVW-19 Tammitörmän Smaragdi, synt. 19.4.2010).
Nacho on harrastellut agilitya ja tätä nykyä kilpailee aktiivisesti rally-tokossa (RTK4). Säännöllinen uiminen ja temppuilu kuuluvat myös papparaisen elämään, kuin myös nosework tuoreimpana lajina.
Simban kanssa on kilpailtu agilityssa sekä rally-tokossa (RTVA). Nykyään keskitymme kilpailemaan koiratanssissa, freestyleä voittajaluokassa (maajoukkueessa 2017, 2018 ja 2019) sekä nuuskuttelemaan vastapainona noseworkia.
Molemmilla koirilla on myös näyttelytaustaa sekä laaja temppuohjelmisto :)
Vapaa-aikana koirat nauttivat mökkeilystä ja reissaamisesta. Ne ovat käyneetkin yli 20 maassa!

Koulutan erittäin monipuolisesti, tosin nykyään enimmäkseen rally-tokoa sekä koiratanssia, mutta toki myös pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja, temppukursseja, täsmäkursseja, noseworkia jne. PIdän kovasti siitä että tunneilla käy erilaisia koirakoita! Jatkuvat valmennusryhmät antavat myös itselleni paljon ja on hienoa seurata koirakoiden yhteistä matkaa.

Jokaisen koiran kanssa voi harrastaa rodusta ja iästä riippumatta! Minulla on laaja kokemus eri roduista ja on hauskaa löytää jokaiselle toimivat koulutusniksit ja avaimet onnistuneisiin suoritukseen, myös kisakentillä! 
Koulutuksen tulee olla hauskaa niin koiralle kuin ohjaajallekin!

Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi viihtymään kanssamme Koirakeitaalla!

SALLA MALLEUS

Työskentely ihmisten ja eläinten kanssa on aina ollut lähellä sydäntä. Vuonna 2005 valmistuin Ylä-Savon Ammattiopistosta hevosenhoitajaksi. Kiinnostuin eläinten käyttäytymisestä ja kouluttamisesta entistä enemmän saatuani haastavan ja käytösongelmaisen kääpiöpinserin, Maxin. Maxin kanssa aloitimme agilityn harrastamisen vuonna 2010 ja tästä onkin kehkeytynyt ”päälajimme”. Tämän energisen ja vilkkaan koiran kanssa puuhailemme agilityn lisäksi paljon muidenkin lajien parissa, mainittakoon ainakin rally-toko, nosework ja temppuilu.
Olen suorittanut eläintenkouluttajan tutkintoon valmistavan koulutuksen Amiedussa ja aloitin työt Koirakeitaalla oppisopimuksella vuonna 2014. Koirakeitaalla vedän jatkuvien agilityryhmien lisäksi monipuolisesti erilaisia kursseja aina pentukursseista lajikursseihin.
Palkitsevinta tässä työssä on nähdä koirakoiden onnistumiset ja kehitys, sekä omistajien ahaa-elämykset. Mukavaa on myös se, että työ ei tunnu työltä! Pyrin jatkuvasti kehittymään kouluttajana ja käymään erilaisissa koulutuksissa ja luennoilla.

SAARA LAAKKO

Nimeni on Saara Laakko ja olen yksi Koirakeitaan agilityohjaajista. Olen harrastanut agilitya vuodesta 2009 lähtien, ja olen kisannut ja treenannut monien eri rotujen kanssa, itselläni minulla on kooikerhondje ja tiibetinspanieli. Tänä päivänä keskityn enimmäkseen kouluttamiseen ja välillä rentoon treenailuun. Käyn myös koiranäyttelyissä melko säännöllisesti, ja esittämisen kautta olen tutustunut moniin eri rotuihin.

Kouluttajana pyrin olemaan ennen kaikkea kannustava, ja oppimaan koko ajan uutta itsekin. Nautin kouluttamisesta, sillä koirakkojen kehitys on ollut ryhmissäni huimaa ja se on aina hieno nähdä. On myös todella palkitsevaa, kun näkee koirien ja ohjaajien yhteyden ja sen, että heillä on hauskaa yhdessä!

Nähdään Koirakeitaalla agilityn merkeissä tai muuten vaan!

LEILA ROKKA

Olen Leila Rokka Nurmijärveltä ja toimin kouluttajana Koirakeitaalla.
Koulutukseltani olen baarimestari ja eläintenkouluttaja. Eläinkouluttajatutkinnon suoritin vuonna 2012 ja samalla työskentelin oppisopimuksella täällä Koirakeitaalla. Aikaisemmin työskentelin myös Hyvinkään hevossairaalassa hoitajana.
Koirakeitaalla aloitin asiakkaana kursseilla käymisen jo vuonna 2008 :)

Omia koiria minulla on kaksi, nöffi Cindy, 3,5v. ja suomen lapinkoira Ukko, 12v. Koiria minulla on ollut lapsuudestani asti.
Harrastelen koirieni kanssa näyttelyitä, rally-tokoa, agilitya, koiratanssia, temppuilua ja noseworkiakin olemme kokeilleet.
Myöskin pitkät metsälenkit tallilla kuuluvat päivittäiseen ohjelmaamme
Kotoa meiltä löytyy aviomieheni Eskon lisäksi kolme kanaa ja kukko, sekä kaksi kissaa ja Jimi-poni.
Elämäni pyörii pitkälti eläinten ympärillä harrastellen kaikkea kivaa.
Koirien kanssa harrastaminen eri lajeissa on hauskaa ja siitä on hyötyä monissa arjenkin haasteissa.

Kouluttaminen Koirakeitaalla on mukavaa,  tapaa ihania koiria ja ihmisiä! Työ myös antaa paljon kun näkee koirakoiden edistymisen ja hyvän mielen onnistumisia.

Tervetuloa kursseille! Oppiminen on kivaa :)

TIINA MÄKELÄ

Olen 58 -vuotias ammattikorkeakoululehtori Espoosta. Olen harrastanut koiria koko ikäni, aiemmin tottelevaisuutta ja näyttelyitä, nykyisin agilityä ja näyttelyitä. Minulla on ollut hyvin erilaisia koirarotuja elämäni aikana, mutta nyt on rodukseni valikoitunut länsigöötanmaan pystykorva. Minulla on kolme "gööttiä," vanhin on Haakon 8v. viisas ja rauhallinen, sitten on Tilly 6v., jonka pääasiallinen tehtävä sen omasta mielestä on olla kaunis ja sitten on nuorin William 5v, joka on varsinainen agilitytykki ja vaikka kaikkien kanssa harrastan agilityä, on William varsinainen kisakoirani. Kaikki koirat ovat myös kansainvälisiä valioita. Olen käynyt vuosi sitten agilityohjaajien jatkokurssin ja kouluttaminen onkin lisääntynyt viimevuosina paljon, koska pidän siitä kovasti. On hienoa nähdä, miten koirakot kehittyvät ja ihmisen ja koiran yhteistyö kehittyy ja vahvistuu. Minulle koulutuksessa ovat tärkeitä asioita iloinen mieli, turvallisuus ja koirakon kehittyminen omaan tahtiin.

SUSANNE HAANPÄÄ

Koiria on perheessämme ollut aina, mutta täydellisesti koiraharrastus vei mukanaan vuonna 2010. Tällä hetkellä vanhin koirani, sekarotuinen Veeti (s. -08), oli silloin 2-vuotias ja olin sen käyttäytymisen kanssa ongelmissa. Viimeisenä oljenkortena päädyin Koirakeitaalle ja sen seurauksena minulla on nyt rallytokon voittajaluokassa kisaava, hieno harrastuskoira. Veetin lisäksi pieneen laumaamme kuuluu whippet Lenni (s. -11) ja rescuelapinkoirapoika Tuisku (s. -15). Päälajeinamme ovat rallytoko ja agility, mutta olemme aina innokkaita tutustumaan myös muihin lajeihin.

Olen opiskellut koirien oppimispsykologiaa Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa vuonna 2010 ja sen jälkeen ylläpitänyt tietojani erilaisilla koulutuksilla ja luennoilla.Olen myös suorittanut koirien ravintokouluttajaopintoja, joten voit kysyä minulta myös neuvoja koirien ravitsemukseen liittyen.

Tampereen koirahierojakoulussa opiskelin 2017-2018. Koulutus käsitteli laajasti (yht. 800h) koirien anatomiaa ja fysiologiaa, tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja traumoja, erilaisia hierontatekniikoita ja menetelmiä, urheilukoirien huoltoa, koirien kuntoutusta ja fysikaalisia hoitoja (lämpö- ja kylmähoidot, laser, TENS) sekä sisälsi 100 tuntia projektikoirien hierontoja. Tavoitteena on suorittaa näyttötutkinto lähitulevaisuudessa. Näyttötutkinto antaa minulle virallisen opetushallituksen myöntämän ammattinimikkeen (eläintenhoitaja, osaamisalana koirahieronta).

Oman yrityksen perustin loppuvuonna 2017 ja aloin tekemään koira-alan hommia täysipäiväisesti. Hieron koiria Koirakeitaan omassa hierontatilassa. Koulutan myös pääasiassa rallytokoa Koirakeitaalla.

Haluan pystyä vaikuttamaan positiivisesti asiakkaitteni lemmikkien hyvinvointiin. Haluan jakaa tietoa koirien hyvinvoinnista niiden omistajille, jolloin omistaja huomaa herkemmin muutokset koiran käyttäytymisessä ja osaa hakea sille apua ajoissa. Koira antaa välittömän palautteen hoidon onnistumisesta ja se on paras palaute, minkä voin saada.

MILLIS PARTTIMAA

Moikka! Olen Millis Parttimaa. Olen pienen pojan äiti sekä kolmen espanjanvesikoiratytön onnellinen omistaja.

Ammatiltani olen liikunnanohjaaja ja niissä hommissa olen ollut vuodesta 2011 lähtien. Olen myös koulutettu koirahieroja sekä kasvatan espanjanvesikoiria pienimuotoisesti vanhempieni kanssa.

Koirien kanssa olen kokeillut monia eri lajeja, mutta agility on meillä päälajina. Koiria olen kouluttanut lähes 10 vuotta, pääasiassa agilityä, mutta myös pentukoulutuksia, arkitottelevaisuutta sekä temppuilua.  

Kouluttaessani tavoitteenani on, että jokainen saa onnistumisen tunteita. Haluan, että tunneillani on aina positiivinen ja kannustava ilmapiiri.

Nähdään kursseilla! :)