KOIRAKOULU KOIRAKEIDAS OY

POSITIIVISTA KOULUTUSTA vuodesta 2007

KURSSIESITTELYT

 

Jos toivomaasi kurssia ei löydy tällä hetkellä tarjonnastamme, laitathan toivetta sähköpostitse osoitteeseen info@koirakeidas.com

KURSSIEN VÄRIKOODIT:
pennut/alkeet/aloitteleville sopiva/alkeiskurssi/tutustumistunnit
keskitaso (alkeet hallinnassa)
haasteellisempi

 

ARKITOTTELEVAISUUS & PENNUT
 

Taaperoiden taidot ja leikit 2-5kk pennuille
Pikkupentujen kurssilla aiheena mm. koiran käsittely, luokse päästävyys, sosiaalistaminen muihin koiriin /vieraisiin ihmisiin, hihnakäytös, luoksetulo, sekä se tärkein, eli kontaktin luominen heti pienestä pitäen. Opetusosuuden jälkeen luvassa pieni hetki turvallista leikkiä pennuille sisätiloissa. Tilaa voidaan tarvittaessa jakaa aidoilla, jotta pienimmät/arimmat eivät jää jalkoihin. Pentusi pääsee harjoittelemaan koirien välistä kommunikointia ja sosiaalistumaan ajoissa. Rokotusten ei tarvitse olla kurssilla vielä voimassa. Kurssi on räätälöity ensikurssiksi pikkupennuille ja pennun omistajille.
 

Arkitottelevaisuuden alkeet
Kurssi on suunnattu 3-12 kk pennuille, mutta myös aikuisen koiran kanssa voi osallistua. Teemana kurssilla mm. kontakti, käskyt, motivaatio, palkitseminen, sosiaalistaminen, toisten koirien kohtaaminen, luoksetulo, luokse päästävyys, luopuminen, hihnakäytös ym.

 

Arkitottelevaisuuden täsmäkurssi: hihnakäytös, ohitukset ja luoksetulo
Tällä kurssilla keskitymme koiran työskentelyyn hyvässä mielentilassa ja treenaamme kaunista hihnakäytöstä, ohituksia,
sekä luoksetuloa.

 

Arkitottelevaisuutta ja agilitya pennuille (7vk-1v)
Nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Voit aloittaa tärkeiden arkitottelevaisuustaitojen, kuten hihnakäytös, ohitukset, paikallaolo, luoksetulo jne. harjoittelun ja samalla tutustua agilityyn koiraurheilulajina. Pääaiheena kurssilla ovat arkitottelevaisuustaidot joita tarvitaan agilityssa, mutta toki muuallakin. Teemme mukavia vauhdikkaita arkitottelevaisuus ja agilityharjoituksia pennuille sopivia agilityesteitä apuna käyttäen.

 

Harrastuskoiran peruskurssi
Tällä kurssilla teemme erilaisia harjoituksia tulevia harrastuskoiran koitoksia silmällä pitäen. Kurssin harjoitukset antavat pohjaa ja hyötyä eri lajeihin. Treenaamme mm. sivulletuloa, omalle paikalle menoa, paikallaoloa, luoksetuloa, koiran irti pitämistä sekä tutustumme hyödyllisiin koulutusapuvälineisiin.  Puhumme myös koiran mielentilasta, motivoinnista ja palkkauksesta.

 

Arkitottelevaisuuden jatkokurssi
Kurssi on suunnattu arkitottelevaisuuden alkeiskurssin käyneille koirakoille. Kurssilla kertailemme tärkeitä arkitottelevaisuusasioita kuten luoksetuloa, paikallaoloa, ohituksia, hihnakäytöstä, sekä koiran motivointia, palkkausta jne. Harjoittelemme myös sivulletuloa, omalle paikalle menoa ja ihmisten tervehtimistä tyylikkäästi.
 

Kiva koirakansalainen- kurssi 
Kurssilla harjoitellaan Kiva koirakansalainen- testin osioita, kuten hihnakäytöstä, luoksetuloa, vieraan tervehtimistä, käsittelyä jne.

 

Pentujen leikkitunnit

 

TÄSMÄKURSSIT (luoksetulo, ohitukset, hieronta, tuplakoira, veijarit, rähinäherkät...)

 

Koirahierontakurssi

 

Koiran kehonhuoltotunnit
Parhaan mahdollisen suoristuksen takaamiseksi harrastuskoiran lihaksistoa tulee venytellä ja huoltaa säännöllisesti.
Tunneilla käymme läpi alku- ja loppuverryttelyt sekä perusvenytykset teoriassa ja käytännössä. 
Tunneilla tehdään myös erilaisia tasapainotemppuja ja harjoituksia jotka parantavat koiran keskittymistä, kropan hallintaa ja tasapainoa. Myös koiran takaosa vahvistuu ja koira alkaa käyttämään tehokkaammin nimenomaan takakroppaansa, joka on tärkeää mm. eri harrastuslajeissa.
 

Lujaa luokse -kurssi / tunnit
Haluatko koirasi tulevan kutsustasi luokse iloisesti, varmasti ja lujaa?
Tämä kurssi tarjoaa erinomaiset vinkit ja neuvot, kuinka saada luokse tulemisesta varma ja vauhdikas.
 

Ohita onnistuneesti- kurssi / tunnit
Onko muiden koirien ohittaminen nätisti hihnassa kulkien haasteellista? Kiskooko ja hihhuloiko koirasi hihnassa muita koiria nähdessään? Kurssilla harjoitellaan huomiomerkki, jolla saadaan koira pitämään kontaktia omistajaansa myös haasteellisissa ohitustilanteissa. Ohitusharjoituksia vaikeutetaan kurssilla pikkuhiljaa.
 

Ohita onnistuneesti & Tervehdi tyylikkäästi- yhdistelmäkurssi
Onko muiden koirien ohittaminen nätisti hihnassa kulkien haasteellista? Kiskooko ja hihhuloiko koirasi hihnassa muita koiria nähdessään? Kurssilla harjoitellaan huomiomerkki, jolla saadaan koira pitämään kontaktia omistajaansa myös haasteellisissa ohitustilanteissa. Ohitusharjoituksia vaikeutetaan kurssilla pikkuhiljaa. Entä hyppiikö koirasi ihmisiä vasten? Onko se niin onnessaan ihmisiä nähdessään, ettei se pysy nahoissaan? Tällä kurssilla paneudutaan ongelmaan ja harjoitellaan kurssilaisten ja avustajien avulla koiran rauhallista käytöstä ihmisten tervehtiessä toisiaan, sekä opetetaan koira luvan saatuaan
tervehtimään vieraita nätisti.
 

Tarkkis- kurssi
Oletko halunnut koirasi kanssa koirakouluun, mutta et ole kehdannut ilmoittautua mukaan koiran käytöksen takia?
Tämä kurssi on tarkoitettu niille, jotka kokevat elämän syystä tai toisesta koiran kanssa haasteelliseksi. Kurssille ei ole mitään lähtötasovaatimuksia. Tunneilla tehdään arkitottelevaisuusharjoituksia jotka räätälöidään sopivaksi kurssille tuleville koirille. Tunneilla käydään myös koirakohtaisesti läpi kunkin koirakon tavoitteita ja kouluttaja antaa vinkkejä tavoitteiden saavuttamiseksi.  Tämä kurssi ei sovellu aggressiivisille koirille.
 

Tervehdi tyylikkäästi- kurssi
Hyppiikö koirasi ihmisiä vasten? Onko se niin onnessaan ihmisiä nähdessään, ettei se pysy nahoissaan? Tällä kurssilla paneudutaan ongelmaan ja harjoitellaan kurssilaisten ja avustajien avulla koiran rauhallista käytöstä ihmisten tervehtiessä toisiaan, sekä opetetaan koira luvan saatuaan tervehtimään vieraita nätisti.

 

Touhua ja tottistele tuplana! - puuhakurssi / tunnit perheen kahdelle koiralle
Nyt on mahdollisuus osallistua kurssille kahden koiran kanssa! Ei tarvitse jättää perheen toista koiraa surkeana kotiin, vaan molemmat karvakuonot pääsevät puuhailemaan mukavia samalle kurssille. Kurssilla tehdään mm. arkitottelevaisuusharjoitteita, temppuja sekä mukavia leikkimielisiä aktivointijuttuja, jotka sopivat kahdelle koiralle.
 

Veijariklubi vilkkaille koirille
Osaako koirasi, mutta ei malta keskittyä? Löytyykö intoa - ehkä liikaakin? Veijariklubi on tarkoitettu koirille, joille rauhoittuminen on vieras käsite ja harjoituksiin keskittyminen tuottaa vaikeuksia. Kurssilla poistetaan höyryjä aivojumpalla ja treenataan kärsivällisyyttä, kontaktia, kohtaamisia sekä rauhoittumista ja paneudutaan tyylikkäästi tervehtimisiin.
 

Rentoutta Rähinäroopeille
Rähinäherkkien koirien aktivointi, siedätys ja rentoutuskurssi
Kurssi on tarkoitettu koirille, jotka pystyvät olemaan samassa tilassa muiden koirien kanssa, mutta jotka esim. huonoista kokemuksista johtuen ovat varuillaan ja valmiina aloittamaan rähinän toisen koiran tullessa liian lähelle. Kurssi toteutetaan pienryhmänä (max.4 koiraa) ja tarkoitus on saada koirat paremmin sietämään toisiaan lähellään. Ohjelmassa kurssilla on koirien aktivointia, siedättämistä pikkuhiljaa muita koiria lähestyen ja myös erilaisia arkitottelevaisuustaitoharjoituksia, rentoutusta ja rauhoittumista unohtamatta.

 

KOULUTUSTEKNIIKKAA

 

Operantin oppimisen kurssi (arkitottelevaisuutta, aktivointia ja temppuja)
Syvennä koulutustaitojasi ja kehitä koiraasi! :) Opi hyödyntämään koulutustekniikkaa kaikessa koiran koulutuksessa. Teemme kurssilla erilaisia arkitottelevaisuusharjoituksia, aktivointitehtäviä, temppuja sekä muuta mukavaa operanttia puuhastelua. Kurssi sopii hyvin sekä pennuille että aikuisille koirille.

Koulutustekniikkakurssi
Koulutustekniikan työpaja- tunneilla opiskelemme naksutinkoulutusta ja tutustumme mm. kosketuskeppiin ja kosketusalustaan, joita voi hyödyntää lähes kaikessa koiran koulutuksessa. Lisäksi harjoittelemme eri kohteiden käyttöä ja hyödyntämistä, kuinka kohteita voi käyttää apuna eri harrastuslajeissa sekä vaikka temppujen opettamisessa. Kohteiden käyttö on mukavaa ja koiraa motivoivaa. Tunnit sopivat kaikille pennusta alkaen ja kokeneempikin koirakko saa tunneilta lisämaustetta treenaamiseen. Tunneista hyötyvät myös eri lajien harrastajat kuten esim. rallytokoilijat.

Harrastuskoiran peruskurssi
Tällä kurssilla teemme erilaisia harjoituksia tulevia harrastuskoiran koitoksia silmällä pitäen. Kurssin harjoitukset antavat pohjaa ja hyötyä eri lajeihin. Treenaamme mm. sivulletuloa, omalle paikalle menoa, paikallaoloa, luoksetuloa, koiran irti pitämistä sekä tutustumme hyödyllisiin koulutusapuvälineisiin.  Puhumme myös koiran mielentilasta, motivoinnista ja palkkauksesta.

 

LAJIKURSSIT - AGILITY, RALLY-TOKO, KOIRATANSSI, FLYBALL, RALLYFREE, NÄYTTELYT, NOSEWORK
 

Harrasta, tutustu ja ihastu!- kurssi
Kurssilla kokeillaan erilaisia koiraharrastuksia (kurssista riippuen esim. agility, koiratanssi, rally-toko, nosework, flyball)
Tule tutustumaan, ihastumaan ja löytämään oma suosikkisi.
Sopii kaikenikäisille ja tasoisille koirille. Ei vakavamielistä pilkunviilausta, kurssilla rento meininki!

 

Pentuagilityn perusteet- kurssi

Kurssi sopii ensimmäiseksi agilitykurssiksi 4-12kk ikäisille pennuille.

Kurssilla rakennetaan hyvää pohjaa mahdolliselle tulevalle agilityharrastukselle luomalla koirakolle hyvä ja iloinen yhteistyö.

Harjoiteltavia perusasioita kurssilla ovat mm. koiran palkkaus (myös etäpalkalla harjoittelu), odottaminen omalla paikalla,
lähtötilanteet ja siirtymät, sekä motivaatio vapaana toimimisessa. Esteopetuksessa keskitytään aitoihin sekä putkiin ja

niiden itsenäiseen suorittamiseen. Myös pussi -este tulee tutuksi. Koiran ohjaamista (mm. ohjauslinjat, valssi, takaakierto) harjoitellaan lyhyillä ratapätkillä.

 

Pentuagilityn jatkokurssi
Kurssi sopii Pentuagilityn perusteet -kurssin käyneille 5-15kk ikäisille koirille.

Kurssilla kerrataan perusteita, kuten palkkaus, odottaminen ja esteille irtoaminen, sekä vahvistetaan koirakon yhteistyötä entisestään. Perehdytään kontaktiesteisiin (keinu, A-este ja puomi) ja niiden suoritustapoihin, sekä harjoitellaan kontaktien suoritustekniikkaa kosketusalustan ja matalien, pennuille sopivien esteiden avulla. Ohjauksissa harjoitellaan in-in, takaakierto, edessä- ja takanaleikkaukset, sekä sylikäännös.


Arkitottelevaisuutta ja agilitya pennuille (7vk-1v)
Nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Voit aloittaa tärkeiden arkitottelevaisuustaitojen, kuten hihnakäytös, ohitukset, paikallaolo, luoksetulo jne. harjoittelun ja samalla tutustua agilityyn koiraurheilulajina. Pääaiheena kurssilla ovat arkitottelevaisuustaidot joita tarvitaan agilityssa, mutta toki muuallakin. Teemme mukavia vauhdikkaita arkitottelevaisuus ja agilityharjoituksia pennuille sopivia agilityesteitä apuna käyttäen.

Agilityn alkeiskurssi
Agility on laji, joka voi viedä mukanaan. Kurssilla tutustutaan agilityyn monipuolisena harrastuslajina sekä harjoitellaan esteiden oikea ja turvallinen suoritustapa koiran ominaisuudet huomioiden.
Opetellaan perusohjaustekniikkaa ja hiukan sääntöjäkin. Osallistuvan koiran on oltava vähintään 12 kk ikäinen ja terve. Perustottelevaisuuden hallinta suositeltavaa (luoksetulo, paikalla olo).

Agilityn jatkokurssi
Kurssi on tarkoitettu koirille, joille esteet ovat alkeiskurssin verran tuttuja. Tarkoituksena on kerrata jo opittua ja perehtyä tarkemmin ohjaamiseen sekä lajin saloihin. Koiran alaikärajasuositus 12kk.

 

Agilityn estevarmuus- kurssi
Tämä kurssi sopii vähintään agilityn alkeiskurssin käyneille. Tunneilla harjoitellaan pääosin yksittäisiä esteitä ja kasvatetaan koiran estevarmuutta ja suorittamista.

Oivalla ohjaus - agilityn ohjaustaitoja
Kurssi sopii hyvin agilityn pentukurssin tai agilityn alkeiskurssin käyneille koirakoille. Kurssilla harjoitellaan etenemistä radalla, sekä ohjauskuvioita mm. aitojen (ilman rimaa) ja putken avulla. Saat vinkkejä miten treenata agilityssa hyödyllisiä taitoja (eteen lähettäminen, kiertäminen, lähelle tuleminen ym.). Kurssilla pääsee myös harjoittelemaan koiran irti pitämistä ja kontaktia radalla.

Agilitya operantisti- kurssi
Kurssilla tehdään agilityharjoittelua ja opetetaan esteitä koirille operantisti, naksutinta käyttäen, sekä koulutusapuvälineitä hyödyntäen (esim. targetit). Operantti koulutus saa koiran itse tarjoamaan erilaisia käytöksiä ja agilityssa koira oppii itse hakeutumaan esteille ilman turhaa houkuttelua.

Agilitya rähinäroopeille- kurssi (myös jatkokurssi)
Nyt on epäsosiaalisilla Rähinäroopeillakin vihdoin mahdollisuus tutustua ja ihastua agilityyn. Tällä kurssilla vain yksi koira kerrallaan on sisällä hallissa harjoittelemassa, joten treenausta ei muiden koirien läsnä olo pääse häiritsemään. Kurssin sisältö vastaa agilityn alkeiskurssimme sisältöä.

Agilitya arkajaloille- kurssi
Kaipaatko aralle koirallesi aktivointia, joka on kivaa ja hyödyllistä? Yhteistyö paranee ja koiran itsetunto kohenee, kun se uskaltaa suorittaa erilaisia esteitä ja kokee onnistuneensa. Kurssilla harjoitellaan koiran ehdoilla ja koiran omassa tahdissa esteitä, kuten A-este, puomi, aita, putki, muuri jne. Kurssi on tarkoitettu yli vuoden ikäisille koirille.

Agilitya veijareille-kurssi
Osaako koirasi, mutta ei malta keskittyä? Löytyykö intoa - ehkä liikaakin?
Agilitya veijareille on tarkoitettu koirille, joille rauhoittuminen on vieras käsite ja harjoituksiinkeskittyminen tuottaa vaikeuksia. Kurssilla poistetaan höyryjä aivojumpalla ja treenataankärsivällisyyttä, kontaktia, kohtaamisia, rauhoittumista sekä agilityesteitä turvallisesti ja oikeaoppisesti.Paneudutaan lähdön paikallaoloihin sekä koiran hallintaan radalla lyhyitä ratapätkiä tehden (taitotasosta riippuen). Veijariagility sopii koirille, joille agility on vielä vierasta, mutta myös niille, jotka ovat jo agilitya jonkin verran tehneet, mutta kaipaavat lisätreeniä esim. lähdön paikallaoloihin, hallintaan radalla sekä koiran rauhoittumiseen oman suoritusvuoron ulkopuolella (esim. rataantutust. ajaksi.) Sopii myös jatkokurssiksi Veijariklubin käyneille koirille.

Agilityn tutustumistunnit ja kurssit / agilitya omaksi iloksi

Flyball
Vaudikas ja monelle koiralle sopiva laji ! Flyball on ihanteellinen pallohulluille, vauhtia rakastaville koirille!
Vuoden ikä suositeltava hyppyjen takia.

 

Koiranäyttelykurssit / näyttelyn tehotreenitunnit
Koiranäyttelyitä varten tehokasta harjoittelua Sinulle ja Koirallesi. Ovatko näyttelyt tuttuja, kaipaatteko osaamiseen vahvistusta, vai onko koko näyttelymaailma teille uusi? Opit kuinka näyttely etenee ja miten saat koirasi esiintymään edukseen. Koirasi, vaikka jo kokeneempikin, saa harjoitusta kehäkäyttäytymiseen, tuomarin käsittelyyn ja pöydällä olemiseen. Vaikka kotona jo sujuisikin, tilanne muiden koirien ympäröimänä on aina aivan eri asia.
 

Koiratanssin tutustumiskurssi (freestyle)
Koiratanssi on hauska, luova ja mukaansatempaava laji, joka kehittää erinomaisesti koirakon kontaktia ja yhteistyötä. Koiratanssissa  koirakko tekee musiikin tahdissa erilaisia temppuja, liikkeitä ja liikesarjoja. Kurssille voi osallistua minkä ikäisen koiran kanssa tahansa, jolla on jo hieman arkitottelevaisuustaitoja hallussa. Harjoittelemme tunneilla erilaisia koiratanssin liikkeitä/temppuja ja kokeilemme yhdistää niitä myös musiikkiin.
 

Nosework -alkeet
Nosework on rento ja mukava hajutyöskentelylaji, joka sopii kaikille koirille ja ohjaajille. Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta ja mielenkiinto hajutyöskentelyä kohtaan riittävät.
Kurssilla harjoitellaan laatikko- ja sisätilaetsintää, hajuna käytetään eukalyptusta.
Halutessasi voit käyttää myös jotain muuta valitsemaasi hajua.

Nosework -jatkokurssi / tunnit
Nose Workin jatkokurssi sopii alkeiskurssin käyneille koirakoille. Kurssilla syvennytään mm. ilmaisuun.


Rally-tokon alkeiskurssi / jatkokurssi
Rally-toko on rento ja iloinen laji, jossa yhdistyy toko, agility ja koiratanssi.
Käymme kurssilla läpi Rally-tokon alokasluokan liikkeet/kyltit sekä tutustumme lajin sääntöihin.
Sopii kaikenikäisille ja rotuisille koirille.

Rally Freestyle Elements (RallyFrEe)
RallyFrEe on uusi koiratanssin ja rallytokon yhdistelmälaji, jossa suoritetaan radan muodossa erilaisia tehtäviä/temppuja. Kurssilla tutustutaan lajiin ja sen liikkeisiin. Sopii erinomaisesti rallytokokoirille, mutta mukaan voi tulla ilman aiempaa rally/tanssikokemustakin.

 

ARAT KOIRAT JA KÄSITTELY

 

Arkajalkaklubi –kurssi aroille koirille ja aran koiran omistajille
Kurssilla opitaan ymmärtämään koiran pelkojen syntyä ja syitä, sekä käsitellään keinoja voittaa pelot.
Tunneilla käydään läpi teoriaa,  tehdään pieniä rohkaisevia harjoituksia sekä siedätetään koiria ihmisiin tai muihin niitä jännittäviin asioihin. Tärkeä osa aran koiran koulutusta on myös rentoutumisen oppiminen vieraassa ympäristössä.
Kurssi on tarkoitettu kaiken ikäisille aroille koirille, jotka eivät ole pelkoaggressiivisia.

Käsittely kivaksi! -tunnit
Näillä tunneilla treenataan pääasiassa koiran käsittelyä. Onko ongelmia käsiteltävyydessä näyttelytilanteissa (tuomarin kopelointi), onko hoitotoimenpiteet (esim. kynsienleikkuu) haasteellisia tai kokeeko koirasi muuten vain käsittelytilanteet epämiellyttävinä ? Tunneilla tehdään paljon harjoituksia ja koitetaan saada koiralle mahdollisimman mukavia kokemuksia käsittelystä.

Rohkeutta ja Reippautta! - kurssi koiran itsevarmuuden kohottamiseen
Kurssi on tarkoitettu epävarmoille ja arahkoille koirille, jotka tarvitsevat itseluottamuksen kohotusta ja rohkaisua. Teemme erilaisia aktivointiharjoituksia, temppuja, agilitya ym. puuhailua, jotka kasvattavat koiran itsevarmuutta ja rohkeutta, sekä teemme myös muutamia kopelointiharjoituksia jotta koira tottuu käsittelyyn esim. näyttelyitä varten. Kurssilla tehdään harjoituksia koiran ehdoilla ja se sopii kaikenikäisille.

Saa koskea ja katsoa- kurssi                                             
Nyt luvassa yksilöllistä täsmäapua seuraaviin ongelmiin:  Koira välttelee tuomaria näyttelyssä, tai ei anna katsoa hampaitaan, koira pelkää vieraita ihmisiä (tai vaikka vain miehiä tai lapsia), hoitotoimenpiteet ovat hankalia koiran pelon vuoksi, näyttely/eläinlääkärin pöytä pelottaa. Kurssilla siedätetään yhtä koiraa kerrallaan yhteen/muutamaan sille hankalaan asiaan. Ensimmäisellä kerralla tavataan ja suunnitellaan jokaiselle koiralle oma koulutusohjelma kurssille. Harjoituskerroilla harjoitetaan yhtä koiraa kerrallaan. Kurssilaiset avustavat toistensa koirien siedättämisessä. Koulutus etenee koiran ehdoilla ja tarkoitus on luoda hankalasta asiasta koiralle miellyttävä.

 

TOKO
 

Tokoa pennuille- kurssi
Tottelevaisuuskoulutusta 5-12kk ikäisille pennuille. Kurssilla harjoitellaan tottelevaisuuskokeen alokasluokassa tarvittavia taitoja (esim. seuraaminen, sivulle tuleminen, paikallaolo, seisominen, maahanmeno jne) pennuille sopivilla lyhyillä harjoitteilla. Kurssi sopii hyvin myös jatkokurssiksi arkitottelevaisuuden alkeille ja arkiahkeruus-kursseille.
 

Tokon alkeet- kurssi
Tutustumme kurssin aikana TOKO:n alokasluokan liikkeisiin ja käymme läpi mitä kokeessa tapahtuu.
Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin jo lähellä koetta oleville koirille viimeistelyharjoitukseksi. Harjoittelemme
yksilöllisesti eri liikkeet koirakohtaisesti. Kurssilla pääsee harjoittelemaan myös ryhmäliikkeenä suoritettavaa ryhmäpaikallaoloa. Harjoitus sovelletaan ryhmän tason mukaiseksi.
 

Tokon tutustumiskurssi

 

TEMPPUKURSSIT, KOIRAJUMPPA,  HAUVAJOOGA, Do as i Do yms.

 

DO AS I DO
Do as i do on sosiaaliseen oppimiseen perustuva koulutusmenetelmä, jossa koira opetetaan ihmistä matkimalla tekemään erilaisia asioita. Tunneille osallistuvilla koirilla on hyvä olla jo muutamia opetettuja asioita hallussa ja vihjesanan alla.
https://www.seiska.fi/Uutiset/Paljonkertova-video-Katri-opettaa-koiria-uudella-menetelmalla-Simba-koira-auttaa
 

EXTRAVADOGS- kurssi
Koirakeitaalla syntynyt huikea uutuuslaji! Kurssilla yhdistellään näyttäviä temppuja, koiratanssiliikkeitä ja huikeita mooveja erilaista rekvisiittaa ja ympäristöä apuna käyttäen, musiikin pauhatessa taustalla. Tämä laji laittaa mielikuvituksen koetukselle! Kurssin ohjelma sisältää hyppimistä, kiipeilyä, skeittaamista, erilaisia akrobaatti/sirkustemppuja, hyppynaruhyppelyä, esineiden/asioiden ylittämistä, alittamista, kiertämistä ja paljon paljon muuta huikeaa temppuilua! Osallistuvan koiran on oltava vähintään 12 kk ikäinen ja terve.
 

Hauvajooga (sopii erinomaisesti myös mummo- ja pappakoirille :) )
Hauvajooga sopii erinomaisesti vilkkaille ja vaikeasti rauhoittuville koirille, pennun rauhoittumisharjoituksiin sekä veteraanien hellittelyyn. Kurssilla tehdään mm. erilaisia rentoutumis ja rauhoittumisharjoituksia ja opetetaan koiraa itse venyttelemään. Tervetuloa nauttimaan sinun ja koirasi yhteisistä kiireettömistä rentoutumishetkistä rauhallisen musiikin soidessa taustalla.

Koirajumppaa
Kurssilla saa hien pintaan niin koira kuin ohjaajakin ;) Kurssilla jumpataan yhdessä koiran kanssa,
tehdään alku- ja loppuverryttelyt, harjoitellaan askelkuvioita ja käytetään apuvälineitä eri liikkeissä.

Kuntoklubi - jumppaa, joustoa ja joogaa !
Tällä kurssilla saa hien pintaan niin koira kuin omistajakin. Tunti jaetaan kolmeen osaan, joista yksi osa jumpataan (erilaiset sarjat, kuntopiirit yms.), toinen osa harjoitetaan koiran kropan ja tasapainon hallintaa erilaisin tempuin ja apuvälineitä käyttäen ja kolmas osa rentoudutaan rauhallisen hauvajoogan parissa (erilaisia venytyksiä ja joogaliikkeitä). Kurssista saa niin hyötyä kuin huvia, sekä koira että ohjaaja ! Kurssilla soi taustamusiikki.

Liikettä, loikkaa ja lootusasentoja!- kurssi
Tällä hauskalla kurssilla riittää liikettä ja erilaisia temppuja ja tehtäviä, sekä koiralle että ohjaajalle.
Jokaisen tunnin lopussa pidämme noin 15 minuutin pituisen rentouttavan hauvajoogahetken. Koiratanssitunnilla tutustumme lajiin ja harjoittelemme muutamia koiratanssiliikkeitä. Koirajumppatunnilla saa hien pintaan niin koira kuin ohjaaja jumppasarjojen ja liikkeiden merkeissä. Tempputunnilla harjoittelemme erilaisia pieniä temppuja osallistujien mukaan ja viimeisellä extravadog- tunnilla teemme vauhdikkaita "parkourmaisia" temppuja. Kurssilla soi musiikki.
 

Tasapainotemppuilu- kurssi / tunnit
Tasapainotemppuilu sopii kaikenikäisille koirille. Kurssilla tehdään koirakohtaisesti erilaisia temppuja ja harjoituksia jotka parantavat koiran keskittymistä, kropan hallintaa ja tasapainoa. Myös koiran takaosa vahvistuu ja koira alkaa käyttämään tehokkaammin nimenomaan takakroppaansa, joka on tärkeää mm. eri harrastuslajeissa kuten tokossa, rallytokossa, agilityssa jne. Teemme mukavia harjoituksia erilaisia apuvälineitä hyödyntäen ja käyttäen (mm. tasapainolauta, puomi, autonrengas, sirkuskela, jumppapallo), totutamme koiraa erilaisiin pintoihin, kokeilemme rullalautailua ja paljon muuta. Koira saa samalla myös väsyttävää ja hyödyllistä aivojumppaa.

Temppuklubi
Aktivoi koiraasi aivotyötä vaativilla asioilla ja nautiskele koirasi hyödyllisistä taidoista. Koira nauttii kun se saa aktivointia ja sen kanssa harjoitellaan erilaisia asioita. Motivaatio tekemiseen ja yhteistyöhalu kasvaa. Uusien temppujen kehittäminen ja opettelu on paitsi hauskaa, myös haasteellista. Koiran voi opettaa hoitamaan myös arkielämän askareita, kuten pyykkien viemistä, lelujen keräämistä tai vaikka saunaoluen tuomista. Kurssilla tutustutaan erilaisiin koulutustapoihin sekä koulutusvälineisiin, (esim. kosketuskeppiin, jonka voi myös ostaa paikan päältä.)

Temppukurssi - Koira kotiapulaisena
Tämä kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka kaipaavat uusia haasteita temppuilun merkeissä.
Aktivoi koiraasi aivotyötä vaativilla asioilla ja nautiskele koirasi hyödyllisistä taidoista!
Kurssilla käydään läpi "koira kotiapulaisena"- temppuja,  kuten noutamiseen liittyviä tehtäviä (lelujen tai roskien kerääminen, asioiden vieminen/kuljettaminen, laatikon avaaminen, pyykkien vienti, kellon soitto ym) Ilmoittautuessasi voit myös esittää toiveita kurssin tempuiksi!

Temppuja älyköille! -kurssi
Tämä kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka kaipaavat uusia haasteita temppuilun merkeissä. Aktivoi koiraasi aivotyötä vaativilla asioilla ja nautiskele koirasi hyödyllisistä taidoista! Kurssilla käydään läpi muutamia vaativampia temppuja kuten noutamiseen liittyviä tehtäviä (lelujen tai roskien kerääminen, asioiden vieminen/kuljettaminen tms.), koiran lähettämistä halutulle paikalle, esim. omaan häkkiin tai omalle paikalle (voidaan hyödyntää myös monessa tempussa) sekä skeittaamista ja hyppynaruhyppelyä :)
 

NUORTEN KOIRANOHJAAJIEN OMAT KURSSIT

 

Nuori agilityohjaaja- kurssi
Kurssi sopii 7-15-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita agilitysta. Kurssilla harjoittelemme agilityn alkeita turvallisesti kunkin koiran ja ohjaajan iän ja tason huomioiden. Esim. alle vuoden ikäisiä koiria ei hypytetä. Lapsen tulee hallita koiransa hihnassa. Harjoiteltavia esteitä ovat mm. aidat, putki, pussi, A-este, muuri, rengas, puomi ja pituus.

Nuori koiranohjaaja- kurssi
Kurssille voi osallistua n. 8-13-vuotias lapsi, joka hallitsee koiransa hihnassa. Kurssilla harjoitellaan peruskontaktia lapsen ja koiran välillä sekä pyritään parantamaan lapsen asemaa perheen laumahierarkiassa. Kurssilla harjoitellaan arkielämän taitoja, mm. hihnassa nätisti kulkemista, mutta pidetään myös hauskaa temppuja opetellen. Perusajatuksena on opettaa koiralle ja lapselle yhteistyön avaimet.

Nuorten oma puuhakurssi 9-15 vuotiaille nuorille
Kurssille voi osallistua 9-15- vuotias nuori koiranohjaaja, joka hallitsee koiransa hihnassa.
Kurssilla harjoitellaan arkitottelevaisuusasioita, tutustutaan eri koiraharrastuslajeihin, sekä tehdään erilaisia temppuja ja aktivointiharjoituksia.

 

MUUTA

 

Omaharjoittelu
Tule treenaamaan itsenäisesti esimerkiksi rallytokoa, tokoa, koiratanssia tai arkitottista. Tai voit vaikka prepata kevään koiranäyttelyitä varten pöydällä oloa, seisottamista ja kehässä kulkua. Harjoittelu tapahtuu tunneilla itsenäisesti, mutta kouluttaja on paikalla ja auttaa ja opastaa tarvittaessa sekä antaa vinkkejä tehokkaaseen treeniin. Loistava mahdollisuus tehdä harjoituksia omaan tahtiin pienen häiriön alla sisätilassa.

 

Hajutyöskentely ja visuaalinen tunnistus- kurssi / hajuerottelu
Hajutyöskentelyssä aktivoimme koiraa hauskalla ja hyödyllisellä nenätyöskentelyllä. Voit opettaa koiran ilmaisemaan eri tavoin eri hajuja, erottelemaan hajupurkin ja tyhjän purkin tai opettaa koiran etsimään tiettyä hajua. Tätä voi tehdä omaksi ja koiran iloksi, ja harjoituksia voi soveltaa myös esim. sienien etsimiseen. Opetamme myös koiraa tunnistamaan eri muotoja tai eri esineitä ja ilmaisemaan ne halutulla tavalla. Koira saa älynystyröilleen kunnon puuhaa.

 

Jäljestyksen alkeet- kurssi
Kurssi sopii kaikenlaisille koirakoille joita jälkityöskentely kiinnostaa.
Hajutyöskentely on loistavaa aktivointia ja rauhoittaa myös vilkkaampaa koiraa. Ensimmäisellä kerralla pieni teoriaosuus sisällä hallissa ilman koiria, muilta osin kurssi pidetään hallin välittömässä läheisyydessä, metsä ja asfalttialueella.  Jäljen voi tehdä monella tapaa, esim. asfalttijälki, ihmisjälki, tonnikalajälki, makkarajälki ja verijälki.