Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MIA TUORENIEMI

Hei, olen Mia Tuoreniemi, Koirakeitaan osakas.
Kouluttamisen aloitin seurassa vuonna 1997 ja vuonna 2005 aloin kouluttaa päätyökseni omassa yrityksessäni. Osakeyhtiöksi yritys vaihtui 2007. Tuosta asti yrityksen toiminta on kasvanut koko ajan.
Uudet toimitilamme (2016) ovat tehneet unelmasta todellakin totta, kun saamme vetää monipuolisia koulutuksia lämpimissä isoissa sisätiloissa.

Kokemuksen kautta on siis tullut opittua paljon. Olen myös suorittanut TOKO-koulutusohjaajakurssin, agilityn toimitsija- ja koulutusohjaajakurssit, kasvattajakurssin, kuulokoirakursseja, avoimen yliopiston koirien käyttäytyminen ja käytöshäiriöt-kurssin, koirien ruokinta- ja ensiapuluennot ym. Lukuisten maailmankuulujenkin koiravaikuttajien ja kouluttajien luentoihin olen myös osallistunut (esim. Peter Neville, Sophia Yin, Emelie Johnson veigh, Eva Bertilsson, Steve White, Malin Ekblom, Tuire Kaimio, Nina Menna...)

Tällä hetkellä perheeseemme kuuluu kolme koiraa:
Kooikerhondje Tuike (FI MVA, jv -08, v-08  Black Amiikos Quineva Quirien), jonka kanssa kisasin agilityn 3-luokassa. Tuike on jo agilitysta eläkkeellä, mutta rallytokossa kisaamme MES-luokassa.
Kooikerhondje Wiima (Black Amiikos Wolferina Wouda), joka syntyi 4.3.2010, on tyttäreni Säteen koira. Heilläkin päälajina agility, jossa kisaavat 3-luokassa. Säde (15v) ja Wiima ovat vuoden 2017 nuorten suomenmestarit.
Wiiman pentu Twix (Twixellent) jäi meille minun uudeksi agilitykaveriksi. Twix sai agilityvalionarvon keväällä 2017. Toki paljon muutakin koirien kanssa puuhataan. Wiima ja Tuike ovat kanssani mukana kaverikoiratoiminnassa. Muita mieleisiä harrastuksia koirillamme ovat mm. sienestys, nosework, potkupyöräily, haku, jälki.

Parasta työssäni on nähdä koiran ja omistajan suhteen ja yhteistyön kehittyvän uudelle tasolle. Tekemistä, jossa sekä ohjaaja, että koira nauttivat, on ihana seurata. Koirakeitaalla koulutan paljon agilityryhmiä ja valmennan  myös omaa agilityn valmennusryhmää neljättä vuotta. Toki vedän myös kaikenlaisia kursseja  taaperokursseista lähtien. Etenkin nuorten ohjaajien kurssit ja arkojen koirien kurssit ovat lähellä sydäntäni.

Nauttikaa täysillä yhteisistä hetkistä koirienne kanssa!


KATRI LEHMONEN

 

 

 

 

 

 

(Katrin ja koirien uusi blogi löytyy osoitteesta http://katrijasakut.blogspot.fi/)

Vuh, Nimeni on Katri Lehmonen. Helmikuussa 2009 toteutin pitkäaikaisen
haaveeni tehdä täysipäiväisesti töitä koirien parissa, toisena Koirakeitaan osakkaana. Aktiivisesti olen kouluttanut vuodesta 2007.

Olen ammatiltani merkonomi ja sen lisäksi olen suorittanut käyttäytymistieteellisen eläinkouluttajakoulutuksen ja  erikoistunut  lajikoulutukseen sekä koiraongelmien ratkomiseen.
Käyn myös jatkuvasti oppimassa uutta erilaisilla luennoilla ja seminaareissa.

Minulla on kaksi saksanmetsästysterrieriä;
komea saku-uros Nacho (HeVW-16, VMV-17, PVV-17 Tammitörmän Nacho, synt. 7.9.2006), sekä
pikkuprinsessa Simba (FI KTVA-FS Tammitörmän Smaragdi, synt. 19.4.2010).
Nacho harrastelee agilitya sekä kilpailee rally-tokossa (RTK2). Säännöllinen uiminen ja temppuilu kuuluvat myös papparaisen elämään.  Simban kanssa kilpaillaan agilityssa, rally-tokossa (RTK4), sekä koiratanssissa freestyleä voittajaluokassa (maajoukkueessa 2017).  Uusin laji molempien koirien harrastuskirjossa on nosework. Lisäksi treenataan tokoa ja käydään näyttelyissä. Molemmilla koirilla on myös laaja temppuohjelmisto ja varsinkin Simba on aikamoinen show- koira :) Koirat kulkevat mukanani usein ja Simba toimii välillä myös apuohjaajana kursseilla.

Koulutan kaikenlaisia koiria ja ohjaajia ja vedän monia erilaisia kursseja pentukursseista ja temppuilusta näyttelyvalmennukseen. Oma päälajini on koiratanssi ja  rallytoko ja valmennan tällä hetkellä 11 jatkuvaa rallytokon valmennusryhmää sekä yhtä koiratanssiryhmää. Koulutan mielelläni myös koirakoita esiintymään.

Jokaisen koiran kanssa voi harrastaa rodusta ja iästä riippumatta. On hienoa työskennellä koirien kanssa ja auttaa ihmisiä pääsemään koiriensa kanssa hyvään vuorovaikutussuhteeseen. Koulutuksen tulee olla hauskaa niin koiralle kuin ohjaajallekin!

 Toivotan teidät kaikki tervetulleiksi viihtymään kanssamme Koirakeitaalla!


 SALLA MALLEUS

Työskentely ihmisten ja eläinten kanssa on aina ollut lähellä sydäntä.
Vuonna 2005 valmistuin Ylä-Savon Ammattiopistosta hevosenhoitajaksi. Kiinnostuin eläinten käyttäytymisestä ja kouluttamisesta entistä enemmän saatuani haastavan ja käytösongelmaisen kääpiöpinserin, Maxin. Maxin kanssa aloitimme agilityn harrastamisen vuonna 2010 ja tästä onkin kehkeytynyt ”päälajimme”. Tämän energisen ja vilkkaan koiran kanssa puuhailemme agilityn lisäksi paljon muidenkin lajien parissa, mainittakoon ainakin rally-toko, nosework ja temppuilu.
Olen suorittanut eläintenkouluttajan tutkintoon valmistavan koulutuksen Amiedussa ja aloitin työt
Koirakeitaalla oppisopimuksella vuonna 2014. Koirakeitaalla vedän jatkuvien agilityryhmien lisäksi monipuolisesti erilaisia kursseja aina pentukursseista lajikursseihin.
Palkitsevinta tässä työssä on nähdä koirakoiden onnistumiset ja kehitys, sekä omistajien ahaa-elämykset. Mukavaa on myös se, että työ ei tunnu työltä!
Pyrin jatkuvasti kehittymään kouluttajana ja käymään erilaisissa koulutuksissa ja luennoilla.


 

SANNA YLESMÄKI

 Moikka!
Olen Sanna Ylesmäki, Vantaalainen koira-alan yrittäjä. Koirat ja hevoset ovat kuuluneet elämääni lapsesta asti. Ensimmäinen koira tuli taloon vuonna -94, dobermann uros Rocky (Papana´s Prince), joka eli kymmenen vuoden ikään. Sen jälkeen meillä on ollut sk collie Snadi (Timonan Zayraan Zalzgee), irlanninsusikoira Sintti (Filomeides Lorenzo) ja tällä hetkellä on australianterrieri Dino (Vilijokkus Kuun Hukka) sekä uusimpana tulokkaana dobermann Velho (Eximus Vis Healthy As Hell). Koirieni kanssa olen harrastanut tokoa, jälkeä, hakua ja erityisesti Dinon kanssa erikoisetsintää.

Eläinkouluttajaksi olen opiskellut Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa 2011-2012, jonka jälkeen kävin vielä samaisessa paikassa erikoisetsintäkurssin. Olen opiskellut myös eläinhierojaksi ELK Weterissä, osaamisalueena koirahieronta. Hieronnan lisäksi annan laserhoitoja ja teen fascia-käsittelyä, josta olen käynyt erillisen kurssin. Koulutuksia olen pitänyt pääsääntöisesti yksityisasiakkaille ja ryhmäkursseja Dobermannyhdistykselle.

Omat rotuvalinnat ovat pohjautuneet hyvin pitkälti haluuni kehittyä kouluttajana. Olenkin oppinut hyvin paljon jokaiselta koiraltani ja olen näin päässyt vähän syvemmälle sisään eri roturyhmien edustajien ajatuksen juoksuun ;). Koulutus tyylini on positiivinen ja pohjautuu käyttäytymistieteeseen.

Mukava tulla tiimiin mukaan! Odotan innolla tulevaa syksyä ja työskentelyä teidän sekä ihanien koirienne kanssa :) !


 

SAARA LAAKKO
Heippa!

Nimeni on Saara Laakko ja olen yksi Koirakeitaan agilityohjaajista. Olen harrastanut agilitya vuodesta 2009 lähtien, ja olen kisannut ja treenannut monien eri rotujen kanssa, itselläni minulla on kooikerhondje ja tiibetinspanieli. Tänä päivänä keskityn enimmäkseen kouluttamiseen ja välillä rentoon treenailuun. Käyn myös koiranäyttelyissä melko säännöllisesti, ja esittämisen kautta olen tutustunut moniin eri rotuihin.

Kouluttajana pyrin olemaan ennen kaikkea kannustava, ja oppimaan koko ajan uutta itsekin. Nautin kouluttamisesta, sillä koirakkojen kehitys on ollut ryhmissäni huimaa ja se on aina hieno nähdä. On myös todella palkitsevaa, kun näkee koirien ja ohjaajien yhteyden ja sen, että heillä on hauskaa yhdessä!

Nähdään Koirakeitaalla agilityn merkeissä tai muuten vaan!


 

 

LEILA ROKKA

Olen työskennellyt Koirakeitaalla ohjaajana oppisopimuksella vuodesta 2012 ja suoritin eläintenhoitajan / eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2014. Vedän erilaisia kursseja Koirakeitaalla, tällä hetkellä pääosin agilitytunteja. Olen pitänyt myös ohitustunteja, arkitottista, pentuagia, rallytokoa, sekä leikkitunteja.

Sydäntäni lähellä on nähdä iloisia ihmisiä ja onnellisia koiria yhteisten harrastusten parissa. Operantisti kouluttaminen on tyylini kouluttaa,
niin koiria kuin hevosiakin. Perheeseemme kuuluu aviomies Esko, Suomenlapinkoira Ukko (LVV-11, sertiä vaille Suomen ja Liettuan valio.) Harrastamme Ukon kanssa rallytokoa, agilityä, temppuilua ja näyttelyitä. Laumaamme kuuluu myös Jimi- poni sekä neljä kissaa, Mimmi, Topi, Wäiski ja jostain syystä pihallemme muuttanut     villikissa Ossi :)
-KOSKAAN ET SAA SITÄ  MITÄ HALUAT,
AINA SAAT SITÄ MITÄ VAHVISTAT :)

Nähdään Keitaalla!


 

TIINA MÄKELÄ

Olen 58 -vuotias ammattikorkeakoululehtori Espoosta. Olen harrastanut koiria koko ikäni, aiemmin tottelevaisuutta ja näyttelyitä, nykyisin agilityä ja näyttelyitä. Minulla on ollut hyvin erilaisia koirarotuja elämäni aikana, mutta nyt on rodukseni valikoitunut länsigöötanmaan pystykorva. Minulla on kolme "gööttiä," vanhin on Haakon 8v. viisas ja rauhallinen, sitten on Tilly 6v., jonka pääasiallinen tehtävä sen omasta mielestä on olla kaunis ja sitten on nuorin William 5v, joka on varsinainen agilitytykki ja vaikka kaikkien kanssa harrastan agilityä, on William varsinainen kisakoirani. Kaikki koirat ovat myös kansainvälisiä valioita. Olen käynyt vuosi sitten agilityohjaajien jatkokurssin ja kouluttaminen onkin lisääntynyt viimevuosina paljon, koska pidän siitä kovasti. On hienoa nähdä, miten koirakot kehittyvät ja ihmisen ja koiran yhteistyö kehittyy ja vahvistuu. Minulle koulutuksessa ovat tärkeitä asioita iloinen mieli, turvallisuus ja koirakon kehittyminen omaan tahtiin.


OONA MÄKI

Olen Oona ja koiraharrastuksiin tutustumisen aloitin kiinanharjakoirien kanssa kymmenisen vuotta sitten. Kilpailukentille pääsimme vain muutaman kerran agilityssä, mutta perustiedot myös mm. rally-tokosta ja tokosta ovat peruja jo sieltä. Lajikirjo monipuolistui sittemmin koiratanssista ja agilitystä myös tokoon, pk-lajeihin (jäljet ja viesti), rally-tokoon ja paimennukseen. Kokemusta on kertynyt hieman myös vetolajeista, dobosta ja hajuerottelusta.

Kouluttamisen ilon löysin niin rally-tokosta kuin agilitystäkin vasta keväällä 2014, ja molempien lajien kouluttamista olen jatkanut siitä lähtien aktiivisesti ensin seurallani ja sittemmin myös muualla. Myöhemmin kouluttamieni lajien joukkoon on eksyneet myös toko ja koiratanssi. Mikään ei ole parempaa ja palkitsevampaa kuin oppia tuntemaan erilaisia koiria, nähdä koirakon kehitys ja iloita siitä yhdessä treenien tai kisojen merkeissä. Rakastan yksilöllisten koulutustapojen pohtimista - samat koulutusmetodit eivät toimi kaikilla koirilla lajista riippumatta ja siksi kouluttaminen onkin niin mielenkiintoista ja välillä luovuutta vaativaa. Pyrin olemaan koulutuksessani koiralle johdonmukainen, reilu ja mustavalkoinen, ja suosin positiivisia koulutusmetodeja sekä naksuttimen käyttöä. Pyrin koulutuksissani löytämään suorituksesta aina sekä jotain hyvää että jotain parannettavaa tai huomioitavaa, joiden korjaamiseen yritämme löytää ratkaisut yhdessä koiran ohjaajan kanssa. Ihannesuorituksessani tottelevaisuuslajeissa koira on innokas, iloinen ja intensiivisesti tekemässä töitä vain ohjaajansa kanssa.
Nykyinen varsinainen kisakoirani on mudi Ora, jonka kanssa olemme kilpailleet useammassa lajissa. Rally-tokossa se on ensimmäisenä mudina rally-tokovalio (FI RTVA), vuoden 2015 SM6, sekä kuulumme Rally-tokoyhdistyksen valmennusrenkaaseen (v. 2015 eteenpäin). Agilityssä Ora kisaa maksi3-luokassa arvokisatasolla sekä tokossa sillä on oikeus voittajaluokkaan (koulutustunnus TK2). Koiratanssissa se kilpailee freestylessä avoimessa ja HTM:ssä vielä toistaiseksi alokasluokassa. Pk-uraansa Ora on aloitellut BH-kokeen verran ja tähtää jälki- ja viestikokeeseen. Lisäksi harrastamme paimennusta, noseworkia ja vetoa. Nuorempi koirani on vielä harrastusuraansa aloitteleva mudi Ren, jonka päälajina on agility. Kilpauraansa se on vasta aloitellut: rally-tokosta sillä on koulutustunnus RTK4 (kilpaillut myös SM-kisoissa 2016 alle 2-vuotiaana), agilityssä se kisaa vielä 1-luokassa ja koiratanssissa se on korkannut freestylen alokasluokan hyvällä tuloksella. Lisäksi minulla on ollut useampia erirotuisia ja eriluonteisia enemmän tai vähemmän ”lainakoiria”, joista neljän kanssa olen käynyt myös kilpailemassa (agilityssä, tokossa ja rally-tokossa). Koen kokemukseni nimenomaan erilaisista koirista sekä harrastamieni lajien monipuolisuuden suurena rikkautena itselleni niin koiran kuin koirakoidenkin kouluttajana.


 KATJA TAMMINEN

Katjalla on ollut koiria vuodesta 1986 eli jo neljännellä vuosikymmenellä mennään. Hän on kilpaillut koiratanssissa, tokossa, rally-tokossa, agilityssa ja palveluskoirapuolella, sekä kokeillut muutamia muitakin lajeja. Hän on kasvattanut 12 pentuetta bordercollieita.
 
Katja on käynyt Suomen Kennelliiton tokon ja koiratanssin koulutusohjaajakurssin, on koiratanssin koetoimitsija ja tuomari. Hän on kurssittanut itseään sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on kouluttanut viisi koiraa tokon ylimpään eli erikoisvoittajaluokkaan. Ne ovat kaikki valioita (TVA), yksi myös Eestin tokovalio. 2 x CACIOB ja 1 x vara-CACIOB kolmella eri koiralla. 
 
Koiratanssin HTM-puolella mainetta on niittänyt oma kasvatti Nevada, joka on nelinkertainen Suomen mestari, Pohjoimaiden Mestari 2014, MM-kakkonen 2012, Pohjoismaiden, Suomen, Ruotsin ja Norjan HTM valio ja Suomen ja Ruotsin Freestyle valio. Sama koira on myös Tottelevaisuusvalio ja Rally-Tokovalio. 
 
Katjan mielestä seuraaminen on "se juttu". Eri lajeista vaativin seuraaminen on koiratanssissa sillä siellä on 10 eri positiota ja koiran tulee olla yhdensuuntainen ja yhdenaikainen suhteessa ohjaajaan. Suuntia on eteenpäin, peruuttaen, sivuaskeleet poispäin koirasta ja kohti koiraa ja lisäksi pyöriminen. Opetus koostuu tekniikkaharjoitteiden lisäksi motivaation rakentamisesta. Katja käyttää positiivisia menetelmiä kouluttaessaan. 
 
Tällä hetkellä Katjalla on 12-vuotiaat Nevada (bordercollie) ja Nur (maltankoira RTK1) ja 3-vuotias sheltti Guinness (RTK3).
 
Nevada PM2014:
https://www.youtube.com/watch?v=XxSSngjqxjE&index=75&list=LL2PAE3bG7CwTA0gpsOVO-lQ
OEC 2013 (6.sija)
https://www.youtube.com/watch?v=lFE4KKqwxwk&index=8&list=FL2PAE3bG7CwTA0gpsOVO-lQ&t=2s


SINIKKA ELORANTA

Hei!

Olen Sinikka Eloranta ja toimin vierailevana kouluttajana Koirakeitaalla, aiheenani koiranäyttelyt. Kasvatan stabijhouneja kennelnimellä Sinisuven ja toimin myös rotuyhdistyksen puheenjohtajana. Olen harrastanut koirieni kanssa vuosien varrella monia eri lajeja, tällä hetkellä aktiivisesti rally-tokoilemme sekä käymme näyttelyissä.

Näyttelyharrastus on vienyt minut ympäri Suomea sekä Eurooppaa. Erityisesti yhden kasvattiurokseni kanssa sain aikoinaan reissata erittäin paljon, sillä kyseinen koira napsi finaalisijoituksia siihen malliin, että se keikkui Vuoden Näyttelykoira -kilpailun kärkikahinoissa useampana vuonna. Lisäksi mieleen ovat jääneet esimerkiksi eri kasvattieni Maailman Voittaja ja Euroopan Voittaja -tittelit. Menestyksestä huolimatta pidän kuitenkin yhteisöllisyyttä isoimpana syynä siihen, että näyttelyt jaksavat vuodesta toiseen kiinnostaa. Näyttelypäivä on erityisesti yhdessä tekemistä koiran kanssa sekä ajanviettoa ystävien kanssa. 

Näyttelytoimintaa ja erityisesti koirien esittämistä olen opiskellut aktiivisesti, ja nykyään koulutan erilaisissa tilaisuuksissa ja koulutuksissa ympäri Suomen. Kyseessä on kuitenkin harrastus, vapaa-ajan ulkopuolella työskentelen spesialistina logistiikka-alan yrityksessä.

Koiran kouluttaminen näyttelyihin ei eroa muusta kouluttamisesta – motivointi, johdonmukaisuus ja palkkaus ovat tässäkin lajissa kaiken perustana. Koulutustekniikoideni perustana toimii ajatus siitä, että rento, iloinen koira näyttää aina parhaimmalta. Mitä enemmän koira saadaan esittämään itse itsensä – rodunomaisesti ja itselleen mukavasti – sen parempi on lopputulos.

Tervetuloa kaikki tunneilleni!


SUSANNE HAANPÄÄ

Koirahierojaopiskelija Susanne Haanpää ottaa Koirakeitaan tiloissa vastaan hieronta-asiakkaita joka keskiviikko ja torstai klo 8:30-12:00. Opiskelijahinta hierontoihin voimassa toistaiseksi, 25€/hieronta, n. 15€ laserhoito.
Hieronta-aika varataan suoraan Susannelta puhelimitse tai tekstiviestillä: p. 045 134 3323 tai sähköpostitse susanne.haanpaa@gmail.com. Hieronnat maksetaan Koirakeitaalla käteisellä tai kortilla.
https://www.facebook.com/koirahierojash/

Susanne kouluttaa Keitaalla myös rally-tokoa.

 


 


 KOIRAKOULU KOIRAKEIDAS OYKoirakeitaan toimitiloista
löytyy kaksi koulutustilaa:

AGILAGUUNI - Jutagrassin joustokerroksella ja tekonurmella pinnoitettu 400 m2 agilityn koulutustila

ÄLYDYYNI - n. 300m2 neulahuopamattopohjainen koulutustila.

KOIRAKOJU- myymälä
avoinna ma-to 16-21, pe 11-16
sekä kurssien ja tapahtumien yhteydessä.

Kaksi wc:tä sekä lisäksi erillinen vesipiste

Yhteydenottolomake

Mia   p. 044 5830 776
Katri p. 044 3566 729

info@koirakeidas.com

Vantaanpuistontie 29
(Åbyntie 2)
01730 Vantaa

Meillä käy pankkikortti

   Meillä kelpaa agilitytuntien maksuun:

   Smartum
Sporttipassi

Liity postituslistallemme niin saat mm. ennakkotietoja kursseistamme ja tapahtumistamme ! Lähetämme postituslistatiedotteita muutaman kerran vuodessa.


Pidätämme oikeudet muutoksiin
Yläpalkin kuvat: Monna Rantanen