Apua kurssivalintaan

Kurssien ikärajat ovat suuntaa antavia. Myös aikuisen koiran kanssa voi osallistua arkitottelevaisuuskursseille. Pennun sosiaalistaminen on erittäin tärkeää ja siksi pikkupentujen kursseilla voi aloittaa vaikkei rokotukset vielä olisikaan voimassa.

Suosittelemme aloittamaan koulutuksen arkitottelevaisuusasioista. Vaikka koira jo kotona osaisikin
joitakin käskyjä, on ihan eri asia keskittyä hommiin kurssiympäristössä. Valitse mieluummin liian helppo, kuin liian vaikea kurssi. Asioita pystytään kuitenkin vaikeuttamaan tunneilla osallistujien tason mukaan.

Peruskurssien jälkeen voit siirtyä haasteellisemmille arkitottelevaisuus- ja harrastuskursseille, lajitutustumisiin, harrastuslajien alkeisiin, kehonhuoltoon ym.
Jos koirasi on arka, ylivilkas, haukkuva ym. voit aloittaa koulutuksen myös juuri tällaisille yksilöille räätälöidyltä kurssilta (esim. Arkajalkaklubi, Veijariklubi, Tarkkis).

Jos koirasi on haasteellinen, eikä pärjää ryhmätunneilla tai teillä on jokin ongelma kotona mihin kaipaat apua, niin suosittelemme aloittamista yksityistunnilla

Omaa koulutusosaamistasi voit kehittää koulutustekniikkaan keskittyvillä kursseilla.
Hierontakurssilla tutustua koiran kehonhuoltoon, ja tempputunneilla aktivoida koiraasi ja pitää hauskaa yhdessä. Harrasta, tutustu ja ihastu -kurssilla pääset tutustumaan eri harrastuslajeihin, ja ehkä löydätte uuden yhteisen harrastuksen, joka vie teidät molemmat mukanaan.

Lajialkeiden ja niiden mahdollisten jatkokurssien jälkeen voit siirtyä harrastamaan lajia jatkuviin harrastusryhmiimme. Lajeina näissä agility, rally-toko ja koiratanssi.

Alla esimerkkejä kursseista aihealueittain

ARKITOTTELEVAISUUDEN PERUSKURSSIT:

Pikkupennuille 2-5kk – Ensimmäisen koiran omistajalle tärkeä aloituspaketti pennun kanssa toimimiseen, mutta hyvä tilaisuus myös kokeneen omistajan uuden pennun sosiaalistamiseen ja käytöstapojen alkeiden harjoitteluun.

3-12kk ikäisille pennuille, mutta myös esim. kodinvaihtajille loistava kurssi
yhteistyön rakentamiseen ja arkitottelevaisuuden perustaitojen hiomiseen. Sopii hyvin jatkokurssiksi taaperokurssille. Vaikka koirasi jo osaisi perusasioita, on muiden koirien ja ihmisten häiriön alla harjoittelu tärkeää.

Muita arkitottelevaisuuden osa-alueisiin keskittyviä kursseja, jotka sopivat niin ensikurssiksi, kuin jatkoksi/kertailuksi kaiken ikäisille koirille:

ARKITOTTELEVAISUUDEN PERUSKURSSIT:

Kerrataan ja vaikeutetaan arkitottelevaisuusasioiden harjoittelua.
Toki myös uusia asioita kuten sivulle tuleminen ja omalle paikalle meneminen.

Esim. arkitottelevaisuuskurssin käyneille koirakoille harjoituksia, joissa harjoitellaan tärkeitä taitoja tulevia harrastuksia varten. Koiran palkkaus, motivaatio, rauhoittuminen, koulutusapuvälineiden käyttö.

Koulutustekniikkaa -kehitä itseäsi kouluttajana ja tarjoa koiralle uudenlaisia tapoja oppia:

HARRASTUSLAJIEN ALKEITA:

HARRASTUSLAJIEN JATKOKURSSEJA:

RENTOA AKTIVOINTIA JA KIVAA YHTEISTÄ PUUHAA:

MUUT KURSSIT:

Esimerkkinä aktiivisen omistajan koiralleen valitsema kurssipolku: